Eerdere activiteiten

Op woensdag 29 mei 2024 bood ik aan de bezoekers en vrijwilligers van Ixta-Noa Zutphen een thema-avond aan over dromen. Hieruit ontstond een maandelijkse inloop bijeenkomst over dromen die vanaf juli samenkomt.

Op vrijdag 12 april gaf ik een presentatie over dromen in Zutphen, voor de leden van NOLANO. Hieruit ontstond een doorgaande droomgroep die vanaf mei samenkomt.

Op dinsdag 13 februari gaf ik een presentatie over 'Dromen: beelden over wie wij ten diepste zijn', in de bibliotheek van Twello. Na de pauze konden bezoekers een droom inbrengen die we samen onderzochten.
Organisatie: Werkgroep Bezinning en Inspiratie Twello.

In januari en februari begeleidde ik voor de derde maal een gespreksgroep over "Wat is voor mij een waardig levenseinde?" Op vier ochtenden verkenden we wanneer voor iedere deelnemer euthanasie aan de orde zou kunnen komen en wat er verder voor mogelijkheden zijn. En hoe je dat dan kunt regelen. Organisatie: Deventer Huisgenoten.

Vanaf september 2023 gaf ik in Deventer opnieuw een cursus over dromen en hoe je ze kunt onderzoeken.

Op vrijdag 16 juni gaf ik een presentatie over dromen en hoe je ze kunt onderzoeken, in de ontmoetingsruimte van Thomas Wildey in Deventer. Deze bijeenkomst werd georganiseerd door Deventer Huisgenoten. Als vervolg daarop startte een droomcursus.

Op maandagavond 17 april gaf ik een presentatie over dromen in Zutphen.

Op zaterdag 15 april gaf ik een droomworkshop van één dag in Nieuw Sion, bij Deventer.

Op vier dinsdagavonden in maart-april 2023 gaf ik een droomcursus in Olst.
Organisatie: werkgroep Vorming en Toerusting van de Protestantse Gemeente Olst.

Van vrijdag 27 t/m zondag 29 mei 2022 gaf ik opnieuw een droom meerdaagse in Nieuw Sion (voormalig trappistenklooster).

Op 22 februari gaf ik voor de werkgroep Bezinning en inspiratie Twello een presentatie over het klimaat: wat geven wij door aan de volgende generaties?

Van vrijdagavond 29 oktober t/m zondagmiddag 31 oktober 2021 gaf ik een droomcursus in Nieuw Sion in Deventer.

Op 12 februari gaf ik een workshop over dromen voor de leerlingen van klas 4 t/m 6 van het Christelijk Lyceum Veenendaal. Zie hun verslag daarvan.

Op 6 oktober 2020 gaf ik een presentatie in Twello over dromen, georganiseerd door de werkgroep Bezinning en Inspiratie. Door de corona was het aantal aanwezige bezoekers beperkt tot 25.

Op 27 februari gaf ik een presentatie over dromen voor de ANBO in Heino, voor ongeveer 45 leden.

Op 6 februari gaf ik een presentatie over dromen in Sociëteit de Hereeniging in Deventer. Voor een 20 tal aanwezigen vertelde ik over dromen, als schatkamer van de ziel.

Op 1 februari gaf ik overdag een workshop over dromen, in Rolde. Een intense ervaring, waarin we een groot aantal dromen konden onderzoeken.

Op 21 november 2019 gaf ik een presentatie over dromen, voor de loge van Odd Fellows in Apeldoorn.

Op 30 oktober 2019 gaf ik een presentatie over kinderdromen, in de bibliotheek van Diepenveen (Deventer).

Als vervolg op de presentatie over dromen in de centrale bibliotheek op 22 januari, gaf ik op 11 oktober een presentatie over dromen in de bibliotheek van Keizerslanden (Deventer).

Op dinsdag 8 oktober gaf ik een presentatie over dromen bij het Dorpshuus van Heino.

Op 11 september gaf ik een presentatie over dromen, bij Yvonne Beerepoot, in Diepenveen. Als vervolg is er vanaf oktober een nieuwe cursus begonnen (zie boven).

Van 21 t/m 25 juni nam ik deel aan internationale droomconferentie van IASD, Kerkrade. Opnieuw een heel inspirerende omgeving om met zoveel mensen uit heel de wereld van elkaar te leren over dromen.Zie mijn blog hierover.

Op het nacht congres van Marcellino Bogers (13/14 juni) gaf ik een plenaire presentatie over dromen, en vervolgens een workshop over hoe je je eigen dromen kunt verstaan. Zie mijn blog hierover, met een verslag van de presentatie en workshop.

Van vrijdag 22 tot en met zondag 24 maart 2019 bood ik een weekend waarin we dromen uit de nacht onderzochten. Vanaf vrijdagavond 19.30 uur tot zondagmiddag 16.00 uur. Plaats: Hoeve Wetermans, Diepenveenseweg 17, 8121 PN Olst. In het weekend leerde je verschillende ingangen om je eigen dromen te onderzoeken en was er ruim gelegenheid om eigen dromen in te brengen. Tijdens het weekend werkten met het boek “De nachtelijke reis. Dromen als bron van hulp”, geschreven door Bas Klinkhamer.

Op 12 maart 2019 organiseerde GGD Gelderland voor al haar medewerkers een jaarlijkse bijeenkomst, in Apeldoorn. 's Middags bood ik er tweemaal een workshop aan over het verstaan van je eigen dromen. In 20 minuten vertelde ik kort hoe een droom te onderzoeken. Daarna brachten in totaal vier mensen een droom in, die we samen onderzochten.

In januari 2019 organiseerde de bibliotheek van Deventer een thema-maand over rust en stilte. In dat kader bood ik op 22 januari een workshop aan over het verstaan van je eigen dromen: van 15.00 tot 17.00 uur in de Tuinkamer van de centrale bibliotheek, Stromarkt 18 in Deventer. Het was een mooie bijeenkomst, waar twee mensen een droom konden inbrengen en onderzoeken.

Eind juni 2018 bood ik opnieuw een sessie droomuitleg aan. Wilde je een droom uitgelegd krijgen, of had je een vraag over dromen in het algemeen, dan kon je naar boekwinkel ZiNiZ komen (Achter de Broederen 8, te Deventer).

In mei-juni 2018 leidde ik samen met ds Henk Spit vier bijeenkomsten binnen de Hervormde kerk van Diepenveen over "werken met dromen". Mooie dromen konden we onderzoeken.

Op 7 februari besprak ik voor de tweede keer met de deelnemers van atelier Artomondo in Deventer hun dromen.

In oktober 2017 organiseerde boekhandel ZiNiZ in Deventer een thema-maand rond dromen. Ik gaf die maand wekelijks op vrijdagmiddag individuele droomuitleg.

Op 17 juni organiseerde het Itip de conferentie "Beelden van de ziel" . Tijdens deze conferentie presenteerde Bas Klinkhamer zijn nieuwe boek "De nachtelijke reis; dromen als bron van hulp". Hierin beschrijft hij de verschillende gebieden die de ziel aandoet op zijn nachtelijke reis; het gebied van de psyche, het weten en het mysterie. Tijdens deze conferentie konden deelnemers een droom inbrengen voor uitleg. Zelf was ik één van de begeleiders bij deze individuele droomsessies.

Op 3 juni organiseerde 3pK vanwege haar 10-jarig bestaan een festival voor paardencoaches. Ik gaf daar een workshop over "de overeenkomst tussen werken met dromen en paardencoaching". Zie 3pk . Ik schreef er de volgende blog over.

Op 18 mei mocht ik voor 70 vrouwen van Vrouwen van Nu in Diepenveen een presentatie houden over het verstaan van je eigen dromen. Het was doodstil in de zaal, terwijl zij toch vooral voor de gezelligheid komen. Ik voelde me gedragen door alle mensen om zo met hen aan het werk te gaan over dromen. Na de pauze brachten enkele mensen ook een droom in, om samen te onderzoeken.