Paardencoaching

Dit was het team van Windkracht

Hoewel ik nog steeds bijzondere herinneringen heb aan het samen werken met paarden in een coachsessie, beweeg ik mij langzaam weg van dit werkveld. Mocht je een vraag hebben, dan verwijs ik je door naar coaches die nog wel met inzet van paarden jou kunnen begeleiden.

Begin 2017 heb ik de “Wind-opleiding paardencoaching” afgesloten. Als afronding van de opleiding schreef ik een artikel over wat ik leerde tijdens de opleiding. Zie mijn 4e blog hierover.
In 2018 volge ik de verdiepingsopleiding "De potentie van het trauma".

Ervaringen van anderen

“Met een bijzonder gevoel kijk ik terug op de paardencoaching bij Maarten. Bijzonder, omdat ik mij ondanks mijn angst voor paarden, meer dan veilig voelde in de begeleiding van Maarten. De rust en het vertrouwen dat hij uitstraalt maakten dat ik, samen met het paard, een bijzonder mooie stap kon zetten. Een inzichtgevende stap over mijn herkomst, die ruimte en perspectief biedt voor mijn toekomst. En daar ben ik Maarten nog altijd heel dankbaar voor.”

"Toen het paard bij mij wegliep, dacht ik dat het paard mij negeerde. Maar Maarten legde uit dat het paard mij uitnodigde om mijn aandacht op mijzelf te richten. Hij stelde mij af en toe een vraag, waarmee ik geleidelijk tot een pad van inzicht kwam. Ik ervaarde dat inzicht ineens heel intens. Op dat moment was de blokkade in mijn lichaam weg, begon het paard te poepen en liep hij weer naar mij toe."

"Maarten zette een pion in het veld voor een kwaliteit van mij, die ik in mijn jeugd was kwijt geraakt, zonder het verder in te vullen. Ik had geen idee welke kwaliteit dat was. Tot ik naar die pion toe liep. Toen kwam ineens bij mij op welke het was."

“Door de rust van Maarten kwam ik gemakkelijker bij mijn eigen emoties.”

“In de sessie met Oxe voelde ik de oude pijn van het niet gezien worden door mijn vader. Ik krijg wel waardering van mensen om mij heen, maar na de sessie realiseerde ik me dat ik dat niet echt binnen kan laten komen. Alsof die oude pijn er onbewust tussen stond. Ik voelde me echt getroost door Oxe. En nu kan ik die waardering wel voelen.”